Sissi

 

SISSI GRANROT

 

 

Sissi Granrot är skådespelare och sångerska i Teater Fama. Hon har varit med sedan starten år 2000.

År 2007 erhöll Sissi Solna Stads kulturstipendium bl a för sitt stora engagemang för barn-och ungdomsteater i Teater Fama. Aktuell som skådespelare/dockspelare i Teater Famas föreställning "Min mamma heter Ernst".

 

Dockspeleri är något som Sissi har utövat under fem säsonger i Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby 2004-09. 2010 medverkade hon som skådespelare och dockspelare i utställningen "Känn Dig Själv" på Kulturhuset i Stockholm med dockor och masker av My Walter.

 

Sissi är även fast skådespelare i humorgruppen PomoDori sedan 1999. Mellan 2001-08 var hon också medförfattare till de krogshower som gruppen uppförde i Stockholm, bl a på Kilen, Kulturhuset och Mosebacke Etablissement, som "Lilla Fittan på Prärien" och ”Vilse i Haschkakan". 2007 skrev och uppförde PomoDori 16 avsnitt av ”Strulkalendern” för vuxna i december i Sveriges Radio P4.

 

Förutom medverkan i Teater Famas och PomoDoris uppsättningar, har Sissi även frilansat som skådespelare, bl a som Lortlollan i "Tiggarens Opera" vid Läckö slott 2005, Fröken Hök m fl roller i "Rasmus på luffen" vid Skottvångs gruva 2007. Hon deltog även i humorprogrammet ”Uppdrag juli” i P4, Radio Stockholm 2008.

 

Sissi har under många år blivit engagerad som skådespelare i Järfälla kommuns skolsatsning "Amatörer möter proffs" och har träffat många barn från förskolan upp till gymnasiet. Mellan åren 2012 - 13 hade hon en liten tjänst som teaterlärare i Kulturskolan i Järfälla.

 

Under tre år (2015 - 2018) har Sissi medverkat i Teater Famas Arvsfondsprojekt "Mammor och döttrar - att utforska kvinnlig identitet", som syftar till att stärka unga tjejer på högstadiet och i gymnasiet. Sissi har varit skådespelare och dockspelare i föreställningen "Min mamma heter Ernst". I pjäsen gestaltar hon dottern Hilma och spelar dockan/mamman Victoria Benedictsson.

 

Under workshopen efter föreställningen har hon agerat motspelare till deltagarna då de fått improvisera egna scener, med och utan dockor.Under projekttiden har även kortfilmen "Min mamma heter Ernst" spelats in, där Sissi gestaltar Victoria Benedictsson.

 

Sedan 2003 har hon även varit med och regisserat musikesteter i musikaler vid Mälargymnasiet i Järfälla. Det har varit både nyskrivna musikaler och välkända verk som "Grease", "Hair", "Rent", "Fame" och "Cats".

 

Sissi har också haft ett antal uppdrag som regissör i Föreningen för Teater och Dokumentation i Järfälla mellan åren 2011-2015. 2011 och 2013 regisserade hon "Låt Skägget Växa", 2012 "Huset", 2013 "PS Älskar Dig" samt 2015 "Ett Kyssogram", där hon förutom att vara regiassistent och leda sånginstudering även medverkade som artist på scen.