Om

 

Teater Fama bildades år 2000. Ett viktigt syfte när föreningen bildades var att spela angelägen teater för barn och unga. Vår målsättning har varit att öka barns empatiska förmåga och därigenom bidra till att förebygga trakasserier som mobbning.

 

Gruppens första produktion, Toa Reality, var en mellanstadiepjäs om mobbning och barns rättigheter. Pjäsen turnerade i Stockholms län hösten 2000 - våren 2002. Närmare tre tusen ungdomar såg pjäsen.

 

För samma åldersgrupp har Teater Fama även spelat Moa ♥ Jesse, som tar upp ämnen som kärlek, vänskap, status och sexuella trakasserier. Med föreställningen ville vi ge tjejer och killar möjlighet att reflektera över ämnen som maktobalans mellan könen i skolan, könsmobbning och könsroller.

 

För yngre barn har vi spelat Tove Janssons Vem ska trösta knyttet?, Flugsnapparen Floyd – som handlar om vikten av relationer, livet och döden och hur man hushållar med naturens resurser – samt Gummigutta, en 50-talssaga om häxor, rövare, en prinsessa, en prins och en falsk greve.

 

Teater Fama har även gjort musikprogram för vuxna. Läs om alla våra föreställningar under fliken Uppsättningar.